Eerste leraar geregistreerd in het nieuwe lerarenregister!

Begin oktober start de periode met koplopers die zich kunnen inschrijven in het nieuwe lerarenregister. Schoolbesturen en leraren gaan hierbij hand in hand. Doel van de koplopers is het opdoen van ervaringen, die input vormen voor optimalisatie van het nieuwe lerarenregister.

Eerste registratie in nieuw lerarenregister

Basisschool de Buitenkans uit Heerenveen heeft eind september als eerste school in Nederland het hele registratieproces doorlopen. Het schoolbestuur heeft de levering van basisgegevens aan DUO en vervolgens de registratie door de leraar in het nieuwe lerarenregister, technisch zonder problemen doorlopen. Robin, administratief medewerker bij de school: "De uitwisseling van de basisgegevens van leraren aan DUO liep in eerste instantie niet helemaal vlekkeloos, maar toen het allemaal werkte, ging het heel snel."

Marjolein, de eerste leraar die de registratie in het nieuwe register voltooide, vond alles soepel gaan. "Je gaat er zo doorheen. De schermen zijn gebruikersvriendelijk en ogen heel strak. Af en toe moet je nog iets aanvinken in een uitklapmenu. En aan het einde zet je een vinkje voor akkoord. Ik denk dat iedere leraar er makkelijk doorheen gaat. Ik heb er een paar minuten over gedaan."

Start koplopers

De eerste échte registratie in het nieuwe lerarenregister is hiermee een feit. Dit is ook de start voor de periode met koplopers. Feedback van de koplopers levert waardevolle informatie op waarmee de implementatie van het nieuwe lerarenregister - op alle scholen - verder vormgegeven kan worden. Lees meer...